V Sindikatu taksistov že od samega začetka zavzeto delujemo človekoljubno in dobrodelno. Naš cilj je dobrobit človeka in družbe. Ob tej priložnosti vabimo vse člane Sindikata taksistov in ostale posameznike, da pomagamo družinam, ki sami niso zmožni kupiti šolskih potrebščin svojim otrokom.

 

Povezali smo se z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, ki so nam poslali sezname delovnih zvezkov ter učbenikov za otroke iz socialno ranljivih družin. Prejeli smo sezname in danes stopili v akcijo. Do zdaj nam je uspelo pomagati 12 družinam, vendar se akcija #pomagamo nadaljuje. Pozivamo vse člane Sindikata taksistov kot tudi vse ostale dobrosrčne posameznike, da pristopijo na pomoč. V Sloveniji je vsako leto več otrok, katerih starši finančno ne sledijo zahtevam šolskega sistema in jim vsako šolsko leto posebej predstavlja nov stres.

 

Pridruži se dobrodelni akciji zbiranja šolskih potrebščin za otroke iz socialno ranljivih družin.

Kako unovčiš turistični BON21 in pomagaš družinam?

Vsi, ki želite pomagati z donacijo šolskih potrebščin, lahko darujete svoje turistične bone 2021. Vlada RS je 17. 6. 2021 sprejela predlog interventnega zakona, ki ponuja turistične bone. Turistične bone 2021, v vrednosti 100 € za polnoletne in 50 € za mladoletne osebe, lahko darujete in jih unovčite za nakup učbenikov in delovnih zvezkov.

V primeru, da bi tudi sami želeli darovati svoj bon, nas o tem predhodno obvestite na elektronski naslov info@sindikat-taksistov.si, da vam pošljemo seznam potrebnih delovnih zvezkov in učbenikov, saj imajo otroci že od prvega razreda naprej sezname šolskih potrebščin, ki se med šolami in razredi razlikujejo. Predhodno izpolnite obrazec, ki ga najdete na spodnji povezavi (Potrditev unovčitve bona) in ga skupaj s fotokopijo osebnega dokumenta (osebna izkaznica ali potni list) nesite v knjigarno (npr. DZS), kjer lahko prevzamete učbenike in delovne zvezke ter nam jih nato dostavite na sedež Sindikata taksistov. Če vam je lažje, lahko učbenike prevzamemo tudi mi, potrebujemo samo vaš podpisani obrazec ter kopijo osebnega dokumenta. Vse potrebščine, ki bodo zbrane do ponedeljka, 23. 8. 2021, bomo odpeljali na Zvezo prijateljev mladine, ki jih bo razdelila med družine.

OBRAZEC NAJDETE NA POVEZAVI: Potrditev unovčitve bona =>

 

Do kdaj poteka dobrodelna akcija?

Akciji se lahko z donacijo pridružite do 23. avgusta 2021.

V primeru dodatnih vprašanj nas lahko pokličete na: 031 569 655.

 

 

Avtor: Petra Krištof