V našem sindikatu gorijo vse lučke in tulijo vsi alarmi. Vlada namreč ZOPET želi potihoma uveljaviti novelo zakona o prevozih v cestnem prometu in pripeljati Uber. Predlog se bo obravnaval 1.4.2021 na odboru za infrastrukturo, okolje in prostor. Zakon je zdaj v takšni fazi, (še ena “modra” varovalka vlade) da se ga lahko spreminja samo in le z amandmaji, katere pa imamo že pripravljene in jih vlagamo do 26.3, skupaj s predlogi, dopolnili in spremembami. Pridobivamo podporo političnih strank, da bi glasovali na odboru proti sprejetju te novele zakona.
V tem tednu nam je uspelo pridobiti podporo od Levice, LMŠ-ja, SNS-a, SAB-a.
Naslednji teden bomo nadaljevali s pogovori in dogovori z ostalimi poslanskimi skupinami, za katere upamo, da se bodo odzvali našemu vabilu in nam prisluhnili ter pomagali pri izpodbijanju novele zakona.
V sindikatu smo pripravljeni in oboroženi z ogromno argumenti in dejstvi, tako da bomo 1.4.2021 naredili VSE, da se amandmaji uveljavijo in, da bo dopolnjen predlog zakona (z vključenimi amandmaji) na seji zbora, ki bo med 19. in 23.4. tudi potrjen.
30.3. bomo sklicali novinarsko konferenco, kjer bomo javnosti bolj podrobno razložili “luknje” v noveli zakona in nakane vlade, ki nič dobrega ne prinese ne nam, ne uporabnikom, še najmanj pa državi.
(Foto: predstavniki sindikata v DZ)