Zadovoljni smo, da nam je Vlada RS prisluhnila in spremenila odlok, ki je od voznikov taksijev zahteval obvezno testiranje na 72 ur. Taksisti se bodo sedaj morali testirati enkrat tedensko, enako tudi vozniki v JPP in spremljevalno osebje v železniškem prometu. Temelji so dobri in na teh lahko gradimo naprej.

Glede na to, da so na Ministrstvu za infrastrukturo iskali rešitve za dejavnost taksistov, upamo, da so našli tudi možnost in bodo zagotovili posebno obravnavo testiranj prav za taksiste, torej posebne termine zanje. Smo sicer zadovoljni s testiranjem na 7 dni, vendar tudi to ni rešitev, če so pri testiranju taksisti prepuščeni sami sebi, čakalne vrste za testiranje pa so dolge in čakanje na testiranje pomeni izgubo dohodka. Zato Vlado RS pozivamo, da taksiste vključi v posebni presejalni program, in jim zagotovi termine za testiranja in sicer že z naslednjim tednom.

Dobili smo ogromno podpore od posameznikov, državljanov, raznih organizacij, sekcij, skupin, znanih in manj znanih posameznikov, novinarjev, sindikatov, opozicijskih strank … Hvala vsem za podporo v našem boju in hvala za razumevanje pri naših zahtevah. Zahvaljujemo se tudi za korektnost policistev in jih razumemo, da morajo izvrševati ukaze oblasti.

 

V primeru dodatnih vprašanj vam ostajamo na voljo.

 

SINDIKAT TAKSISTOV pri SDPZ

Predsednik: Dejan Jefim